GoPro Hero4

Információ szivárgott ki a GoPro Hero4-ről, a legismertebb sportkamera 4. generációjáról.

Direkt vagy sem, de információ szivárgott ki a várhatóan a nyári szezon előtt megjelenő új GoPro kameráról, a Hero4-ről.

GoPro Hero4

Cseppet sem meglepő módon a Hero4 már rendes 4K felvételre képes 30képkocka/mp sebességgel.
A Dirt moutain bike magazin húsvét előtt adott hírt róla, hogy lehetőségük volt kipróbálni az úk sportkamerát, majd nem sokkal utána az EOSHD-n jelent meg részletes információ a Hero4-ről.

Miután a “Hero3+”-ról megjelent a “szétbontóvideó”, rögtön kiderült, hogy Sony érzékelője képes a 4K-s videofelvételre, csupán a képfeldolgozó processzoron kellett változtatni ahhoz, hogy ez a valóságban is megtörténhessen.
GoPro Hero4Meg is történt. A Hero4 SoC Ambarella A9 chipje 2 magos, 1GHz.es processzort és grafikus gyorsító magot is tartalmaz, így nincs már akadály a 4K-s videofelvétel előtt.
Szép dolog a 4K, de valószínűleg sokkal nagyobb izgalmat vált majd ki a GoProsokban a 120fps sebességű Full HD és a 240fps sebességű HD lassított videofelvétel.

A Hero4 is 13 megapixeles állóképeket készít, viszont at újra átdolgozott objektívje további fejlődést igér a Hero3+ képminőségéhez, különösen gyenge fényviszonyok mellett.

A Hero4 várhatóan a nyáron kerül a boltok polcaira, értelme a szezon kezdete előtt lenne, de egy nyár közepi megjelenés sem lenne még annyira elkéslekedett.
Az ára a tengerentúlon $340 lesz. Nálunk azt gondolom, hogy a Hero3+ megejeléskori árának megfelelő lehet majd.

[ via EOSHD ]