EOS 7D Mark II, EOS-1 D X Mark II, EOS 5D Mark IV

EOS 7D Mark II

Új technológiájú érzékelővel érkezik az EOS 7D Mark II.

Ez a 7D Mark II régóta pletyka téma. 2012 decemberében már írtunk róla, hogy 2013-ban várható… és azt már tudjuk, hogy nem úgy lett. A későbbi hírek szerint nem volt még meg milyen érzékelő kerüljön bele, ezért inkább nem hozták ki. Tényleg.

Ha a Canon szemével nézzük az EOS 7D-t és sikerét (vagy ugyanezt elmondhatjuk a Nikon D300-ról is), biztosra kell menniük. Sokat kell nyújtani egy olyan gépnek, ami a full frame érzékelős DSLR-ek árának határát súrolja (esetleg még “sőt” is lehet), és aminek az elődje 5 éven keresztül kitartott. Az EOS 7D Mark II potenciális vásárlói profi gépre vágynak APS-C érzékelővel.
A CanonRumors információi szerint teljesen új technológiájú érzékelőt találunk majd a nyár végén érkező 7D Mark II-ben és a pletykák szerint új evólúcióts lépést jelent majd a fényképezőgépes érzékelők területén, és a Canon újabb DSLR-jei is olyan fajta érzékelőket kapnak a jövőben.
A titoktartás tökéletes, nem lehet tudni mi ez a technológia, de lesz.

Ezt megerősíteni látszik a NorthLight Images pletykája is, akik szerint az év végén bejelentik az EOS-1 D X Mark II-t és az EOS 5D Mark IV-et, melyek szintén ezt az új technológiát alkalmazó érzékelőkkel érkeznek majd 2015-ben.
Mivel mindkét gép 3 éves lesz 2015-ben, ez teljesen valószerűnek tűnik.

Csak szurkolni tudunk, hogy a 7D Mark II olyan jó legyen, mint amilyennek szeretnénk, mert akkor a D300s utója is hasonlóan kiemelkedő gép lesz.

[ via CanonRumors ]