Canon EOS 7D Mark II

Ahogy közeledik a nyár vége, úgy kavarodik az állóvíz a Canon EOS 7D Mark II körül.

Egyre újabb és újabb hírfoszlányok kerülnek napvilágra megbízható és ismeretlen megbízhatóságú forrásokból, de elég a lényeget ebből leszűrni… a nyár végén érkezik!

EOS 7D Mark II

Az első hír az volt, hogy június végével kifuttatja a Canon az EOS 7D-t illetve, hogy az EOS 7D Mark II-t a brazil foci vébén tesztelik profi fotósok.

A NorthLight forrásai szerint több német Canon Pro delaert júliusi eseményekre invitáltak meg, melyek jellemzően előzmenyei lehetnek egy augusztusi Canon Pro bejelentésnek, így adva időt a dealereknek, hogy “marketingileg” felkészülhessenek a bejelentendő termékre.

A CanonRumors megbízható forrásokból hallotta, hogy az augusztusban érkező fényképezőgéppel új STM-es alapobjektív és L-sorozatú zoomobjektív is érkezik.

Egy friss forrás szerint az EOS 7D Mark II az EOS-1-re fog hasonlítani, így nem lesz rajta mód választó tárcsa, viszont Wi-Fi és GPS lesz benne, illetve marad a beépített vaku is.
Ugyanez a forrás szerint a keresője 100%-os lefedettséget nyújt majd 1.15x-ös nagyítás mellett.

A többi részletről nincs semmi friss információ, vagyis maradt az EOSHD februári infója, ami szerint Canon EOS 7D Mark II pletykált specifikációja:
- 20MP érzékelő
- ISO 100-12.800 érzékenység (ISO25600-ra kiterjetszhető)
- 1/8000 max. zársebsség
- Csendes expozíciós mód
- 19 pontos AF-rendszer
- 8kép/mp sorozatfelvétel
- Buffer 15 raw vagy 126 JPEG kép részére
- 3″-os, 1.040 millió képpontos, érintésérzékeny LCD
- Időjárásálló váz
- 910g súly

Állítólag július közepéig várhatóan nagyon szoros lesz a titoktartás a gép körül, és az augusztus végi bejelentést szeptemberi Photokinás bemutató követheti.

A Nikon még ennél is durvábban csinálja, még igazi pletykafoszlány sincs a D300s utódjáról, pedig ha a Canon belevág a pro APS-C-be, akkor a Nikonnal is bele kell.
Amit tudni lehet, hogy a Nikon USA archív termékek közé sorolta a D300s-t… … azt hiszem a Nikonosok jobban verejtékeznek.

[ via CanonRumors ]