Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D

Újabb izéfoszlányok keringenek a neten az EOS 7D Mark II-ről. Se nem pletyka, se nem hír, de talán olyan bíztató izé.

Míg a nagyok (CaNikon) a profi APS-C-s gépre vágyó fotósokat a belépő full frame vagy haladó cropos DSLR-jeik felé próbálják irányítani, addig komoly fotós tábor vár a csúcs-DSLR-ek “kis érzékelős” változatára.

A “miért” eléggé lerágott téma, de maradjunk abban, hogy aki EOS 7D-t vagy anno D300-at/ D300s-t vett nem fog megelégedni sem a 70D-vel vagy a 6D-vel, illetve a D7100-al és a D610-el sem. Hiába jelentenek az új gépek képminőség terén hatalmas lépcsőfokot, a körítés elmarad az elődökétől, így a haladó crop vagy a belépő full frame nem lesz elégséges ezeknek a fotósoknak.
Ha jobban belegondolunk és figyelmen kívűl hagyjuk a profi körítést (pont azt, amire várunk), a szigetelt, apokalipszis-biztos vázat, a direkt gombokat, a részletes állíthatóságot, a személyreszabhatóságot, akkor nem is kellene erre várni, hiszen a profi képminőséget már egy Nikon D3300 is biztosítja. Ha csak ezt néznénk, akkor nem érné meg a 300 vagy még több ezer forint pluszt befektetés az egész, hiszen a minőséget hozza már egy belépő DSLR is.

Szóval igény van a profi cropos DSLR-ekre, de a gyártók várnak-várnak, hátha bedől a nép annak, amit ők akarnak. Persze előbb-utóbb kénytelen lesz váltani a kitartóbbik fajta is, de bízunk abban, hogy a gyártók előbb lépik meg a muszájt. :)

Az EOS 7D utódja, amit érthető oknál fogva 7D Mark II-nek hív mindenki, a Panasonic GH4 bemutatóján említődött meg (bár ott “7D utódja” elnevezéssel) részletes specifikációval, mint a GH4 konkurense.

EOS 7D Mark II

Reméljük, hogy ez tényleg azokat a pletykákat erősíti meg, amit mostanában ismét hallani, hogy a nyár végére várható a 7D Mark II bejelentése. Állítólag pár elit V.I.P. fotós már Szocsiban is teszteli a 7D utódját…

Canon EOS 7D Mark II pletykált specifikációja
- 20MP érzékelő
- ISO 100-12.800 érzékenység (ISO25600-ra kiterjetszhető)
- 1/8000 max. zársebsség
- Csendes expozíciós mód
- 19 pontos AF-rendszer
- 8kép/mp sorozatfelvétel
- Buffer 15 raw vagy 126 JPEG kép részére
- 3.0″-os, 1.040 millió képpontos, érintésérzékeny LCD
- Időjárásálló váz
- 910g súly

A Nikon nagyon jól csinálja az idegeken történő klimpírozást, mert semmi, azaz nulla info a D400-ról. Korábban volt olyan hír, hogy érkezik és a Canon csak arra vár, mit lép a Nikon, most pedig egyre több Canonos információ foszlány kering a neten, míg Nikonos semmi.

A CP+ 2014-en a dpreview interjút készített a Nikonnal és a D300s-t leváltó modell után érdeklődve terelő választ kaptak…

Háááát meglátjuk, ahogyan a napok múlnak, nincs is olyan messze már az a nyár vége.

[ via EOS HD ]